نوت اوّلیّه میانی و پایه

طبق آموزش جین کارلز عطّار بزرگ و قابل احترام فرانسوی، 55 درصد عطر بیس نوت (نوت پایه) 20 درصد میدل نوت (نوت میانی) و 25 درصد تاپ نوت (نوت اوّلیّه) باید باشه.
مقاله ی جین کارلزو می تونید اینجا به زبان انگلیسی بخوانید:

http://www.perfumersapprentice.com/p...on/carles1.pdf

حالا با توجّه به فرهنگ ما ایرانی ها در خصوص عطر باید عطرهایی که برای ما ساخته می شود درصد نوت پایه را بالا برد. مثلاً 70 درصد نوت پایه.
البته این کار باعث می شود هنگام باز شدن درب عطر بوی کمی احساس کنیم و در مراحل ابتدایی استفاده، عطر لیفت (انتشار) نداشته باشد. اصطلاحاً عطر دمپ (خفه) می شود. مثل موتور دیزلی که تا گرم نشه خوب راه نمی روند. این نمونه عطر که ما در ذهن خودمان برای ایرانی ها مناسب می بینیم تا رایحه اش هویدا شود یکی دو ساعت زمان می برد.

البته اغلب مواد پایه از بوی مطلوبی برخوردار نیستند و یکی از وظایف نوت میانی (که بیشتر بوی گل هاست و به نوت اصلاح کننده هم معروف است) مقهور ساختن بوی ناخوش آیند مواد پایه است. ولی به قول یکی از عطرفروشای تهرانی:

"یه چیزی باشه بو بده من تو تهرون آبش می کنم."

حالا چه بهتر این بو یه هفته رو لباس بمونه.
درصدهای بالا گفته در عطرهای امروزی رعایت نمی شود و امروزه شیوه ی آمریکایی (عطرهای خطّی) مرسوم تر است.

شریف عطّار