عطر مرکّبات

اسانس مرکّبات که از فشردن پوست آن ها مثل پرتقال، لیمو، نارنگی، لیمو شیرین و ... بدست می آیند از دیرباز مادّه ی اوّلیه ی تولید عطرها بوده اند. این مواد معطّر، نوت اوّلیه هستند. یعنی بدلیل پایین بودن وزن ملکولی شان در ساعت اوّل استفاده از عطر، تبخیر می شوند. الان معمولاً بجای اسانس طبیعی مرکبات از جایگزین های صنعتی استفاده می شود.

از آنجا که اطّلاعات ما ایرانی ها در مورد عطر کم است، عطرفروشان ما اسانس مرکبات را که (معمولاً در ظرف های آلمینیومی یک کیلویی و بیشتر که رویشان نوشته fragrance oil یعنی روغن عطر) و مادّه ی اوّلیه محسوب می شوند با غلظت 100 درصد که ممکنه به پوست آسیب برسانند را بجای عطر کامل می فروشند. مثلاً روغن عطر میوه ها در ایران و کشورهای عربی به اسم فواکه معروفند.
هرچند ممکن است این روغن را رقیق کنند و خریدار را از رقیق بودن آن مطّلع ننمایند. ولی در حقیقت به مردم لطف می کنند. چرا که با رقیق نمودن این روغن ها از آسیب رساندن به پوست مردم جلوگیری می کنند.

شریف عطّار